Uw gebruikt momenteel een verouderde webbrowser, deze site wordt daarom niet optimaal weergegeven.
Wij raden u aan uw browser te updaten naar de laatste nieuwe versie, of een veiliger alternatief te gebruiken.

Nieuws

In dit item wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes.

Afbeelding
***** Loonbedrijf Schuurman B.V. is heel hard bezig met het bouwen van een nieuwe site! Wij hopen binnenkort online te gaan! Nog even geduld.... *****
Zomer 2015
2 x Pottinger Jumbo 6610.

 
Deze zomer hebben we 2 nieuwe pottinger opraapwwagens in gebruik genomen. De wagens zijn zeer uitgebreid uitgevoerd met de onder andere volgende apparatuur:

- Een achtwielig spoorvolgend hydraulisch tandem met brede hoge banden dat zorgt voor ideale bodemdrukverdeling en geen sporen bij natte weersomstandigheden.
- Een automatisch messenslijpsysteem. De messen hoeven en nu niet uitgehaald worden om te slijpen dus is een enorme tijdwinst. Een ander voordeel is dat er op elk gewenst moment kan worden geslepen.
- Een Weegsysteem. Er is nu inzicht in het aantal tonnen gras dat naar de kuil wordt gereden. Dit is handig in combinatie met de kringloopwijzer.
- Een extra brede pickup van wel 2,34 meter. Hierdoor kan de wiers altijd worden geladen. Ook zeer wenselijk bij bochten en op het kopeind.
- Er kan geladen worden tot een lading van 66m3. Dit is vooral voordelig met percelen die verder van de kuil liggen.
- Een snijlengte van 34mm. Dit zorgt voor een goede opname van het gewas door het vee. Verder is de verwerking van het gewas ook sneller en verdicht het ook beter.
 2 x Nieuwe Pottinger Jumbo 6610
2 x Pottinger Jumbo 6610
 8 Wielen spoorvolgend kurmann tandem
8 Wielen tandem
- Autmatisch messenslijpsysteem
Automatisch messen slijpsysteem
 Alles op Breed met de John Deere 6150R voor de pottinger
Alles op breed
- Weegsyteem
Weegsysteem
- Pickup breedte 2,34 meter
Extra brede pickup
April 2015
Guttler GreenMaster 640.

 
Begin April hebben we een Nieuwe doorzaaimachine in gebruik genomen. We hebben gekozen voor een Guttler Greenmaster 640. De machine doet egaliseren, wiedeggen met zware 12mm veertanden, doorzaaien en tot slot aandrukken van het graszaad door middel van een prismawals. We hebben gekozen voor werkbreedte van meer dan 6 meter zodat er zo min mogelijk werkgangen door het land hoeven worden gemaakt. De machine kan ook worden ingezet voor volvelds inzaaien. Dit is ideaal voor het inzaaien van een groenbemester
Juli 2014
Atlas 160W mobiele kraan

 
In juli hebben wij een Atlas 17 tons mobiele kraan aangeschaft. De kraan is uitgerust met een verstelgiek, overdruk en tal van andere opties. We hebben er vertrouwen in dat de machinist er vele uren met plezier mee kan draaien.
April 2014
Pöttinger schudder

 
In april hebben wij een Pöttinger schudder aangeschaft. De schudder heeft een werkbreedte van 8,86 meter. De schudder heeft 6 schudarmen per element. Zo wordt een hoge capaciteit gehaald. Voor het schudden langs de slootkant kunnen de schudelementen hydraulisch gedraaid worden zodat het gras niet in de sloot terecht komt maar netjes op het land.
Maart 2014
Komatsu PC215-LC Hybride rupskraan

 
In maart hebben wij een Komatsu PC215-LC Hybride rupskraan in gebruik genomen. Deze 22tons kraan is zeer innovatief als het aankomt op brandstofbesparing en CO2 reductie. Het zwenken gebeurt met een elektrische motor die zijn energie ontvangt uit een accu in combinatie met een generator. Bij elke rembeweging van de bovenwagen slaat de generator kinetische energie op die bij de volgende rotatie van de graafmachine weer wordt afgegeven in de vorm van elektrische energie of gebruikt wordt door de thermische motor om de efficientie van de hydraulische pomp te vergroten. Dit levert een brandstofbesparing op van 40%. Dit geldt ook voor CO2 reductie. De kraan is verder uitgerust met een camera op het ballastblok en een camera aan de binnenkant van de lepelsteel. Daarmee kan de machinist bij werk in bijvoorbeeld een damwandkuip goed zien wat er onderin gebeurd. De veiligheid van de mensen om de kraan heen wordt daarmee ook verhoogd. Ook is de kraan uitgerust met een overdruksysteem zodat er gewerkt kan worden in de verontreinigde grond. Wij wensen harry er veel fijne werkuren mee.
Februari 2014
Sleepslangcombinatie

 
Begin van het jaar hebben wij een sleepslangcombinatie aangeschaft. Zo kunnen wij u nu ook bij het uitrijden van de drijfmest van dienst zijn. Omdat de wetgeving op het gebied van mest aangepast is hebben we de trekker en de machines uitgerust met de laatst uitgekomen opties. De trekker is uitgerust met RTK-GPS waardoor nauwkeurig (2cm) en met nauwelijks overlapping gewerkt kan worden. Met de GPS in combinatie met de doorstroommeter wordt plaatsgebonden bemesten een feit. We wilden de band er onder die het minste druk per cm2 zou hebben. Voor het maximale rendement is de trekker uitgerust met een bandenluchtdrukwisselsysteem. Zo kan altijd met de juiste bandenspanning gereden worden.
Nieuwsbrief voorjaar 2014
Januari 2014
2x nieuwe Citroën Berlingo

 
In december 2013 hebben we 2 nieuwe bedrijfsauto’s van het type Citroën Berlingo aangeschaft. De auto’s zijn geleverd door Van Oord uit Maarssen. Na aflevering zijn de auto’s voorzien van bedrijfsbestickering. Jochem en Tom zijn erg blij met hun nieuwe auto’s en we hopen dat ze er nog vele kilometers mee zullen rijden.
Juni 2013
Holaras Jumbo kuilverdeler
 
In mei 2013 hebben we een nieuwe Holaras Jumbo kuilverdeler gekocht. Deze machine is een extra aanvulling op ons machinepark. Zo kunnen we nog beter het werk op de kuil aan. De kuilverdeler kan ook zwenken waardoor het gras nog beter verdeeld kan worden over de kuil. Ook beschikt de verdeler over hydraulisch opklapbare zijflappen zo dat deze tijdens het verdelen vanuit de trekker opgeklapt kunnen worden wanneer dat nodig is.
April 2013
Takeuchi TB175W mobiele midigraver
 
In april hebben we een gebruikte Takeuchi TB175W mobiele midigraver aangeschaft. Deze 8 tons machine is een nieuwe aanvulling op ons machinepark. De kraan beschikt onder meer over een twee-delige hoofdgiek, zwenkgiek, sloop/sorteerfunctie en maaikorffunctie. Zo is de machine veelzijdig inzetbaar en hopen we er nog vele uren met plezier mee te draaien.
Maart 2013
Schouten greppelfrees
 
In maart hebben we een nieuwe Schouten greppelfrees gekocht. De oude greppelfrees is na trouwe dienst ingeruild. De greppelfrees heeft een hydraulisch verstelbare klep. Hiermee kan de plaats waar de grond neer komt vanuit de trekker aangepast worden tijdens het frezen van de greppel.
Hier komt uw nieuwe tekst.
Februari 2013
Pöttinger Top 852 C s-line
 
In februari hebben we een nieuwe Pöttinger hark gekocht. We hebben onze vorige hark hier op ingeruild. De zwadbreedte is instelbaar en de hark heeft een werkbreedte van minimaal 7,7 meter en maximaal 8,55 meter. De transporthoogte bedraagt 4 meter zonder het uitnemen van de bovenste harkarmen.
Januari 2013
Harry 10 jaar bij de zaak!
 
In januari zat Harry 10 jaar bij de zaak. Hij is verrast met een taart met zijn eigen kraan erop in de keet. En de taart heeft goed gesmaakt.
December 2012
Nieuw:
John Deere 6534
 
In december 2012 hebben wij een nieuwe John Deere 6534 aangeschaft. Deze 145pk sterke trekker is uitgerust met een Herderframe zodat er sloot- en maaiwerkzaamheden mee uitgevoerd kunnen worden. De trekker is op een aantal punten aangepast om fijn mee te kunnen werken met sloot- en maaiwerkzaamheden. De chauffeur is blij met de trekker en we hopen er vele uren met plezier mee te draaien.
Juli 2012
Nieuw:
Komatsu PC210 LC-8
 
In juli hebben we een jong gebruikte Komatsu rupskraan aangeschaft. Deze 22 ton wegende machine beschikt over 900 millimeter rupsplaten, sloop/sorteerfunctie en vele andere extra’s. Bij aflevering kon de machinist gelijk met de machine aan de slag. De machinist is zeer te spreken over de kraan en we hopen dat we er nog vele uren mee kunnen draaien.
Mei  2012
Nieuw:
Kuhn SW 4004 vierkante balenwikkelaar
 
In mei hebben we onze McHale vierkante balenwikkelaar ingeruild voor een nieuwe Kuhn SW 4004. De wikkelaar is inschuifbaar voor transport. Voor transport is de wikkelaar inschuifbaar tot een breedte van 2,5 meter. Zo is hij makkelijker door dammen krappere doorgangen te sturen. In de werkstand schuift hij uit naar een breedte van 4 meter. We hebben er vertrouwen in dat we er vele balen met plezier mee gaan wikkelen.

Maart '12

Nieuw:

 Doosan DX 140W

 

Begin maart hebben we een nieuwe Doosan DX 140W in gebruik genomen. deze 15 tons machine is uitgerust met een verstelgiek, enkelluchtbanden en tal van andere extra's. Ook kan de machine (zie hiernaast) uitgerust worden met een draaikantelstuk dat we ook in eigen beheer hebben. We hebben er vertrouwen in dat we er weer heel wat uurtjes plezier mee gaan hebben.

Deze maand in het VERHOEVEN krantje;
Afbeelding
Juli '11, De John Deere 7530 met Claas Quadrant 3200 RC in uitvoering...
Juni '11, John 10 jaar bij de Zaak
Ja, het is al weer 10 jaar geleden dat John z'n vader belde met het verhaal dat hij een zoon had rondlopen die zich verveelde, Of wij hem soms op zaterdag wilde bezighouden, zo gezegd zo gedaan en dan nu al weer 10 jaar bij de zaak en uitgegroeid tot multifunctioneel medewerker. Of het nou een ingewikkelde repareerklus is of een invalbeurt voor een zieke machinist, niks gaat hem te ver.
Afbeelding
Maart '11,

WE ZETTEN HET MES ER SCHERP IN !!

Loonbedijf Schuurman BV neemt u de zorgen van het maaien uit handen! Dit doen we met onze nieuwe tripple maaier met kneuzer met volveld breedafleg. Hiermee wordt de hoogst haalbare droging gerealiseerd met behoud van structuur en voerderwaarde. We zetten het mes er al in vanaf: 22,50 per hectare !!
Febr.'11, Atlas 140W
Begin februari hebben we van de firma Barend Kemp deze Atlas 140W in ontvangst mogen nemen. Hij is uitgerust met enkelluchtbanden, overdruk, knikgiek en dubbelzijdige brandstofpomp zodat we er trilplaten en dergelijke mee kunnen aftanken. Machinist Tom was zeer in zn nopjes en de verwachting is dan ook dat hij er vele uurtje met plezier mee gaat maken.
Afbeelding
Mei '10, Nieuwe CLAAS 3200 RC
Afbeelding

Begin mei is de nieuwe Claas 3200 RC vierkante balen afgeleverd. Deze heeft een pakafmeting van 120cm bij 70 cm. Bij de nieuwe pers draait de snijrotor 30% sneller. Dat heeft tot resultaat dat er minder gras tegelijkertijd door de rotor gaat en dat komt de snijkwaliteit weer ten goede. Verder is de pers ook uitgerust met een voorkamer die voor een betere vorm van de baal zorgt. Een verder voordeel van de voorkamer is dat de baal in gelijke plakken geperst wordt en dus ook makkelijker verwerkt kan worden. De pers is ter vervanging gekomen van de 2200 RC.

April '10, VCA* certificaat

Loonbedrijf

Schuurman BV 

 

VCA*

gecertificeerd

Omdat de wetgeving, opdrachtgevers en arbo steeds hogere eisen stelt aan veilig werken hebben we vorig jaar het traject ingezet ons de certificeren voor het VCA certificaat. Eind maart hebben we onze eerste audit gehad voor het behalen van het hiervan. We hebben deze audit met goed gevolg afgelegd zodat het certificaat kon worden opgemaakt. Deze hebben we op 29 april in ontvangst mogen nemen.

Jan.'10, Paus 755 sl zwenklader

In januari hebben we een jong gebruikte Paus 755 sl zwenklader aangeschaft. De machine heeft een bakinhoud van 1200 liter en een eigen gewicht van 7.5 ton. De machine is half februari afgeleverd. We hebben onze paus 652 rl er op ingerolen. Deze heeft zich na 8 jaar trouwe dienst goed bewezen.      

Loonbedrijf Schuurman B.V.

Gein-Noord 53
1391 HA   Abcoude

T: 0294-281309
F: 0294-282322
E: info@loonbedrijfschuurman.nl