Activiteiten

Agrarische activiteiten

Agrarische activiteiten is een van de core business activiteiten van ons. Het is de basis van het bedrijf die we al meer dan 50 jaar met passie uitvoeren. Hieronder zullen we er een aantal noemen. Naast deze werkzaamheden, kunt u altijd contact opnemen en informeren naar de mogelijkheden.

Slootwerkzaamheden

Op 28-6-18 hebben we een nieuwe trekker (deutz-fahr 6185) met herder 512 lsh in ontvangst genomen. De trekker is op diverse punten aangepast voor meer werk gemak. De herder is uitgerust met een schuifgiek welke uitgeschoven een reikwijdte heeft van 9 mtr. Tevens is de herder voorbereid op maai en afzuigen. Na t eerste seizoen met veel plezier met deze combinatie gedraaid te hebben hopen we dat er nog vele zullen volgen. Hiernaast hebben wij nog 2 herders in ons bezit. Daarnaast hebben we ook tal van mogelijkheden met kleine machines (Mini of Midi machines), sloten op een ondergrond met een slechte draagkracht of juist als er wat verder gereikt moet worden.

Naast het deponeren van het slootvuil op de kant, is er ook een mogelijkheid dit weg te frezen. Er kan ook voor worden gekozen het slootvuil te laten afvoeren. Wij hebben contracten met erkende verwerkers zodat Uw afval goed verwerkt wordt.

Bemesten met de sleepslang

Vanaf 16 februari tot medio september is deze combinatie vaak in de polder te vinden. De machine is uitgerust op GPS met sectieafsluiting zodat er gegarandeerd niet overlapt wordt. Naar wens van de klant kan er een uitdraai worden gemaakt waarop heel nauwkeurig te zien is welke gift er is gereden. De Machine is tevens uitgerust met een luchtdrukwisselsyteem die aangestuurd wordt vanuit de cabine. U bent hierdoor verzekerd van een minimale cultuurschade in het land

Graslandoptimalisatie

Geregeld ontstaan er gras- en onkruidsoorten in het land die de productie en kwaliteit niet ten goede komen. Om de daling van de productie te voorkomen kunnen wij uw land behandelen met onze doorzaaimachine. Deze kan wiedeggen, rollen met een prismarol en doorzaaien in 1 werkgang. De machine wordt vanuit de cabine ingesteld. Zo is het mogelijk plaatsspecifiek te werken en kunnen verschillende zaaihoeveelheden door elkaar heen worden gebruikt.

Bemesten met Universeelstrooier

Vanaf 1 februari tot 15 september strooien wij geregeld vaste koe-, geiten en paardenmest uit met onze Bergmann breedstrooier. deze machine is uitgerust met brede banden waarvan de druk verlaag tot 0.5 bar om de bodemstructuur zoveel mogelijk intact te houden. Om dit verder te optimaliseren wordt een trekker met 900mm brede banden voor gewerkt. Verder strooit de machine rijonafhankelijk, De mest wordt dus overal met dezelfde hoeveelheid per m2 aangebracht, ongeacht de rijsnelheid.