Klant: Stichting de Hoorneboeg

Datum: 23-04-2019

Nieuwe foto update

Vanaf begin 2018 zijn wij werkzaam op landgoed De Hoorneboeg, gelegen op de Hoorneboegse Hei. Het landgoed ligt op een heuvel en is ca. 12 hectare groot. Het merendeel van het terrein is bos, afgewisseld met een aantal grasvelden. Op het landgoed staan meerdere oude gebouwen die het afgelopen jaar volledig zijn gerenoveerd. Naast de renovatie van de gebouwen moest ook de bovengrondse én ondergrondse infrastructuur van het landgoed aangepakt worden.

De werkzaamheden die vanaf het voorjaar van 2018 zijn uitgevoerd:

• Aanleg van een half verharde, grauwacke/lava parkeerplaats van ca. 85 parkeerplekken. Aangelegd met een drainerende fundering van grof 20-40 mm menggranulaat om de boomwortels van voldoende water te blijven voorzien.

• Aanleg van de tuin bij “Schuur Aan de Hei” met grasmatten en bloemenborders.

• Herstel van de grasmatten in de “Engelse Tuin” bovenop de heuvel.

• Aanleg van een nieuw kabel- en leidingnetwerk bestaande uit laag- en middenspanning elektra, glasvezel ten behoeve van data, drinkwater, brandwater en riool. Totaal zal het netwerk ca. 5 kilometer omvatten. Tracés op een variërende diepte van 0,6 meter tot 1 meter, waarbij zoveel mogelijk combinatietracés zijn aangelegd. Op 1 meter water- en brandleidingen en op 0,6 meter diepte elektra en data.

Nog uit te voeren werkzaamheden:

• Renovatie van de bestaande wandelpaden en karresporen en tevens aanleg van nieuwe wandelpaden.

• Binnenplaats bij het restaurant “In de Tuin” herinrichten. Hier zal bestaand straatwerk herstelt worden en een deel vervangen worden door half verharding in de vorm van grauwacke.

• Het gehele landgoed asfaltvrij maken. Hier zal een karrespoor bestaande uit half verharding en gras voor terugkomen.

• Herstel van de bermen, wadi’s en grondwallen over het gehele landgoed.

Hieronder zullen wij wat foto's tonen om beeld te geven van het landgoed en de werkzaamheden.

Verder zullen we op deze pagina zo nu en dan een update geven.