Klant: Stichting de Hoorneboeg

Datum: 24-07-2019

Foto update Juni 2019

Dirk heeft een aantal foto's gemaakt door de maanden heen! Goed werk mannen!

Update Mei 2019

Afgelopen drie weken hebben wij in samenwerking Infrastyle het tuinontwerp rondom de Villa op het landgoed gerealiseerd.
Het ontwerp van de bestrating en tuin is in samenwerking met Arjen Meeuwsen gemaakt. We hebben gekozen voor gele waalformaat stenen rondom de Villa om deze een authentieke uitstraling te geven. Aan de achterzijde van het gebouw is een terras van Belgisch hardsteen aangelegd, er is gekozen voor Belgisch hardsteen omdat dit een duurzaam product is en past bij de uitstraling van het gebouw. Rondom is een plantvak aangelegd waar verschillende lokale planten en bloemen in geplant zijn. De gehele tuin is voorzien van een sproeisysteem. Ook zitten er op verschillende plekken stroompunten om vergaderingen en overleggen buiten plaats te kunnen laten vinden.

Al met al een van de vele mooie klussen die wij uit hebben gevoerd op landgoed De Hoorneboeg.

Nieuwe foto update november 2018

Originele tekst;
Vanaf begin 2018 zijn wij werkzaam op landgoed De Hoorneboeg, gelegen op de Hoorneboegse Hei. Het landgoed ligt op een heuvel en is ca. 12 hectare groot. Het merendeel van het terrein is bos, afgewisseld met een aantal grasvelden. Op het landgoed staan meerdere oude gebouwen die het afgelopen jaar volledig zijn gerenoveerd. Naast de renovatie van de gebouwen moest ook de bovengrondse én ondergrondse infrastructuur van het landgoed aangepakt worden.

De werkzaamheden die vanaf het voorjaar van 2018 zijn uitgevoerd:

• Aanleg van een half verharde, grauwacke/lava parkeerplaats van ca. 85 parkeerplekken. Aangelegd met een drainerende fundering van grof 20-40 mm menggranulaat om de boomwortels van voldoende water te blijven voorzien.

• Aanleg van de tuin bij “Schuur Aan de Hei” met grasmatten en bloemenborders.

• Herstel van de grasmatten in de “Engelse Tuin” bovenop de heuvel.

• Aanleg van een nieuw kabel- en leidingnetwerk bestaande uit laag- en middenspanning elektra, glasvezel ten behoeve van data, drinkwater, brandwater en riool. Totaal zal het netwerk ca. 5 kilometer omvatten. Tracés op een variërende diepte van 0,6 meter tot 1 meter, waarbij zoveel mogelijk combinatietracés zijn aangelegd. Op 1 meter water- en brandleidingen en op 0,6 meter diepte elektra en data.

Nog uit te voeren werkzaamheden:

• Renovatie van de bestaande wandelpaden en karresporen en tevens aanleg van nieuwe wandelpaden.

• Binnenplaats bij het restaurant “In de Tuin” herinrichten. Hier zal bestaand straatwerk herstelt worden en een deel vervangen worden door half verharding in de vorm van grauwacke.

• Het gehele landgoed asfaltvrij maken. Hier zal een karrespoor bestaande uit half verharding en gras voor terugkomen.

• Herstel van de bermen, wadi’s en grondwallen over het gehele landgoed.

Hieronder zullen wij wat foto's tonen om beeld te geven van het landgoed en de werkzaamheden.

Verder zullen we op deze pagina zo nu en dan een update geven.